Dia Internacional de les Matemàtiques

La 40a Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 14 de març de cada any com a Dia Internacional de les Matemàtiques. A molts països, el 14 de març (3/14) ja es celebrava com el Dia de Pi.

Cada any es proposa un nou tema per animar la participació. Per aquest any 2023  s’ha decidit que el tema sigui Matemàtiques per a tothom. El tema va ser proposat pel profssor Marco Zarco Rotairo  amb la argumentació següent: «Crec que les Matemàtiques haurien de ser per a tots perquè tots tenim habilitat matemàtica, però només en diferent mesura i grau. A més, hem de deixar que tots gaudeixin de les meravelles de les Matemàtiques. La noció que les Matemàtiques són només per als dotats i els genis ha de canviar.»

I nosaltres hem volgut posar-ho en pràctica fent al llarg de la  setmana un tastet de tallers de matemàtiques que han preparat els alumnes de secundària per a tot l’alumnat d’Educació Infantil i primària. S’han preparat activitats de lògica, de numeració, de càlcul i d’estadística i probabilitat  per als més grans. Han fet construccions geomètriques, puzzles, màquines per a sumar, simetries amb miralls i fins i tot un twister.

Valorem molt positivament aquesta interacció entre els més grans i els més petits. Han sigut moments per compartir coneixements i on els petits han gaudit del seu acompanyament i dedicació.

 

Us deixem unes imatges de mostra

Compartir

Sobre nosotros

La nostra escola, fundada l'any 1951 per les Religioses Trinitàries de Mallorca, és un col·legi catòlic concertat, que proposa la cultura catalana i els valors evangèlics com a eix primordial: l'amor fratern, el respecte dels drets humans, la llibertat, la justícia, solidaritat, etc. És per això que l'educació es basa en la cultura religiosa, tenint com a referent Déu.