Matemàtiques i l’Univers al Cosmocaixa

1r i 2n d'ESO van participar de dos tallers al Cosmocaixa: la visita comentada a l'exposició "Univers" i el taller "Viu les matemàtiques”.

Van ser dos activitats on els nois i noies van poder escoltar i reflexionar d'una forma activa aspectes sobre la història de l'Univers: des del seu origen en el Big Bang, les lleis fonamentals que el governen i les principals característiques del nostre planeta, fins al naixement i l'evolució de la vida, per arribar a les fronteres del coneixement. Experimentar lliurement amb els diferents mòduls de la sala i gaudir de l'experiència i l'aprenentatge associat a cadascun.

Amb el pensament matemàtic van interpretar moltes situacions de la vida quotidiana i, fins i tot, van resoldre problemes que, aparentment, no tenen una explicació lògica. A partir d'experiències que es basaven en la relació entre el pla i l'espai, es van interpretar situacions on es veia la relació entre les matemàtiques i la vida quotidiana. Tot manipulant, reflexionant i debatent entre ells. Com les matemàtiques ens poden ajudar a entendre la realitat.

Compartir

Sobre nosotros

La nostra escola, fundada l'any 1951 per les Religioses Trinitàries de Mallorca, és un col·legi catòlic concertat, que proposa la cultura catalana i els valors evangèlics com a eix primordial: l'amor fratern, el respecte dels drets humans, la llibertat, la justícia, solidaritat, etc. És per això que l'educació es basa en la cultura religiosa, tenint com a referent Déu.